Hjortrondag som slutade med svampplockning. Min första sedan barnsben.

Alice hade 2 önskningar till sitt ’födelsekalas’. Tacopaj och kantarellpaj. Den första ville hon att jag ’-skulle göra samma som jag gjorde förut’. Ok…som om jag hade nån aning om hur jag gjorde så kändes det ändå som att jag lätt skulle ro det i hamn med tanke på mängden av recept som finns på nätet. Men kantarellpaj… snälla nån, har aldrig lagat något med svamp då jag inte äter det, klarar inte av lukten när den lagas. Om jag ser över det, jag menar, det är bara en gång hon fyller 18, så har jag Ingen Aning om vart i skogen man hittar svamp och det är för tidigt på säsongen för att hitta den på Ica. Så, tänk nu Mia, hur ska jag gå till väga? Den lättaste vägen, fråga på fb. Tog en timme, sen skrev Dan att han hade det jag behövde i frysen. Gick dit och fick en påse. Vi pratade om höstens bärutbud och att de hade planer att åka till Kall för hjortronjakt någon dag framöver. Två dagar senare var vi på väg, som vanligt är hjortonmarkers geografiska punkt något man inte pratar om. Det var en blöt dag men inget stort regn så det gjorde inget då vi alla tre hade bra kläder. Vi hittade hjortron men fast vi gick i stora områden fanns inte mängderna vi hade hoppats på. Men svamp! Både kantareller och annan ätbar sort. Kantareller var inte de största men jag försökte läsa av skogen där svampen växte för att lära mig hitta dem i framtiden. Väl hemma var de omöjliga att rensa pga fukten så jag la all svamp på tidningar och kunde skönt lägga rensningen till annan dag. Lyckades att rensa och torka kantarellerna men de andra, jag är ledsen alla svampälskare, jag kastade dem.
Vi fikade vattensäkert i en grotta bakom ett vattenfall. Väldigt coolt ställe. Längst ner fanns ett stort hål med total mörker i, skulle vara kul att sätta en rörelsedektorkamera där för att se om några varelsen har det som hem.